spot_img
KotiAjankohtaistaUusi Startup-keskus avataan Isku Centeriin Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteistyönä

Uusi Startup-keskus avataan Isku Centeriin Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteistyönä

Isku Centeriin Lahden Mukkulaan avataan perjantaina 31.1.2020 klo 14.00 Startup-keskus nimeltään StartHub. Se on Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteinen ponnistus kasvuyrittäjyyden edistämiseksi ja sen eteen, että opiskelijat aloittaisivat yritystoiminnan jo opiskeluaikanaan. 

StartHub palvelee sekä jo aloittaneita startup-yrityksiä että yrityksen perustamista harkitsevia opiskelijoita. Se tarjoaa noin 500 m2 tilat, joita voi käyttää veloituksetta startup-yrittäjyyden alkutaipaleella. StartHub luo opiskelijoille edellytykset kokeilla yrittäjyyttä jo opiskelun aikana ja aloittaa yritystoiminta tiloissa, joissa on ympäristö valmiina. StartHub-tilassa yritykset myös verkostoituvat helposti ja löytävät uusia yhteisiä liiketoimintamahdollisuuksia.

Iskun rooli StartHubin perustamisessa on ollut erityisesti tilojen rakentamisessa ja kalustamisessa: Isku on rakentanut noin 500 m2 tilat ja antaa sen ja kalusteet veloituksetta startup-toiminnan käyttöön. Myös Iskun yhteistyökumppani Framery on antanut käyttöön kaksi äänieristettyä tilaa, joita voi käyttää esimerkiksi puhelinkoppeina tai pieniin neuvotteluihin. Isku kustantaa myös tilan sähköt ja lämmöt.

”Haluamme olla mukana startup-toiminnassa, sillä suomalaisena perheyrityksenä uskomme vahvasti yrittäjyyteen. Iskukin on ollut oman aikansa startup vuonna 1928: Eino Vikströmin perustamasta yrityksestä on kasvanut yli 2000 ihmistä alihankintaverkostoineen työllistävä yritys, joka jatkaa edelleen toimintaansa startup-hengessä”, Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

Isku on avoin yhteistyöhön startup-yritysten kanssa.

”Näemme, että StartHubissa voi kehittyä tuotteita ja palveluita myös Iskun tarjoamaan”, Tiitinen toteaa.

Isku on suomalainen Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys. Iskun tuotteet ja palvelut ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Suomessa Isku toimii omien myynti- ja palvelukeskusten kautta. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Ranskassa, Puolassa, Venäjällä, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. Isku on keskittänyt koko tuotannon Lahteen. Isku on sertifioinut laatu-, ympäristö ja turvallisuusjärjestelmänsä ja ne ovat ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001-standardien mukaiset. Lisäksi Iskulla on oman tuotannon kattava PEFC (CoC) järjestelmä eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua. www.isku.com

Isku Center on ekologinen, aikaansa seuraava ja muuntuva yrityskeskus Lahden Mukkulassa. Tiloissa sijaitsee Iskun päätoimipisteen ja sohvatuotannon lisäksi muun muassa LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto ja useita yrityksiä. Isku Centerissä sijaitsee nyt perustetun StartHubin lisäksi TATin Yrityskylä: maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. www.iskucenter.fi.

Viimeisimmät artikkelit