Kasvua toimintaan

Yrityksen liiketoimintaa voi kasvattaa monella tavalla. Tässä muutama listattuna todella yksinkertaisesti. Jatkossa näitä asioita käsitellään tämän sivuston ajankohtaista osiossa.

Yritysostot

Maailman suurimmat yritykset eivät ole tulleet sellaisiksi pelkällä orgaanisella kasvulla, vaan ne ovat suorittaneet toimintavuosiensa aikana yritysostoja. Osa ostoista on tarpeeseen tehtyjä hankintoja ja osa strategisia ostoja, joilla on ostettu kilpailijoita pois markkinoilta ja näin ollen saatu itselle entistä suurempi osa markkinoita ja kenties jonkinlaiset mahdollisuudet oikeasti ohjata myös markkinoilla olevia tuote- ja palveluhintoja.

Investoinnit yritykseen

Toinen tapa kasvaa on luonnollisesti lisäsä tuotantoa, joka investoimalla uusiin laitteisiin, uusiin tiloihin tai uusiin henkilöihin ja hakea sitä kautta lisää liikevaihtoa ja toimintaan. Tämä luonnollisestikin vaatii yrityskohdolta selkeän näkemyksen siitä, missä on tilaa kasvaa.

Innovaatiot

Innovaatiot, ideat, keksinnöt ovat yksi tapa kasvattaa yritystä. Kehittämällä jotain sellaista, mitä markkinoilla ei vielä ole tai kehittämällä jotain sellaista, mikä on selkeästi parempaa kuin mitä markkinoilla on tarjolla, mahdollistaa yrityksen orgaanisen kasvun kysynnän ja tarjonnan kautta. Innovaatiot vain useasti vaativat sekä aikaa että rahaa ja siksi monet isommat yritykset käyttävätkin tässä tilanteessa yritysostoja, eli isot yritykset ostavat pienempiä yrityksiä, jotka ovat kehittäneet jotain uutta ja hyvää ja saavat näin lisäpotkua joko omalle kasvulla tai vahvistusta omaan markkina-asemaan.

Kasvun tarvitsema raha voidaan saada joko omasta kassasta, sijoittajilta tai rahoittajilta, luotottajilta.