spot_img
KotiRyhmittelemätönAutolainan hakeminen

Autolainan hakeminen

Autolaina on lainaa, joka vakuutetaan itse autolla. Autolainaa voi hakea joko pankista tai yksityiseltä lainantarjoajalta. Siihen liittyy muiden lainojen tapaan myös erilaisia ehtoja ja sääntöjä, joita lainanhakijan kannattaa selvittää rauhassa ennen kuin lainaa haetaan.

Autolainaa voi hakea vain täysi-ikäiset henkilöt, joilla on luottotiedot kunnossa. Jos luottotiedoissa on ongelmia ja epäkohtia, on lainan saaminen huomattavasti hankalampaa, muttei mahdotonta. Luottotiedottoman maksukyvyn vakuuttaminen voi olla vaikeaa, koska päätökset tehdään jokaisen kohdalla yksilöllisesti. Säästöjä on myös hyvä olla, samoin vakuuksia ja takaajiakin, koska ne ovat hakijalle aina eduksi. Muita seikkoja kannattaa lukea tarkemmin osoitteessa autolaina.io, jossa esittelemme tarkemmin autolainaan liittyviä ehtoja ja vinkkejä.

Autolainaan liittyvät ehdot

Lainanhakijan luottotiedot katsotaan aina ensin autolainaa hakiessa. Niiden täytyy olla kunnossa, jotta prosessi etenee sujuvasti seuraaviin etappeihin. Jos luottotiedot ovat menneet, on lainansaanti lähes poikkeuksetta kalliimpaa. Lainananto on aina riski, joten luotonantajat haluavat varmistaa, että laina pystytään maksamaan sovitusti takaisin. Tämä suojelee ja palvelee kaikkia osapuolia.

Jos lainatiedot ovat moitteettomat, voi olla, että lainanhakijan tulee silti osoittaa maksukykynsä. Heikkoa maksukykyä voi enteillä esimerkiksi pienet tulot tai työttömyys, koska pienemmällä vauraudella on hankalampaa maksaa lainaa sovitusti takaisin. Tällä ei haluta kiusata tai syrjiä ketään, vaan välttyä suurilta ongelmilta, joihin kukin osapuoli voi huonossa tapauksessa joutua.

Autolaina hakeminen pankista

Kun autolainaa haetaan pankista, on se yleensä turvallinen tapa ja pankista riippuen lainaa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia. Pankista saadun autolainan korotkaan eivät ole kohtuuttoman kalliita verrattaessa esimerkiksi rahoitukseen.

Autolainan hakijan on hyvä tarjota aina vakuus, koska sen puuttuessa, voi autolainasta tulla hakijalle melko kallis. Tällöin korotkin ovat yleensä korkeampia tuoden hakijalle lisäkuluja jopa satoja euroja vuodessa. Oma velaton asunto on hyvä esimerkki vakuudesta, mutta jos sellaista ei ole tarjolla, voi vakuutena toimia myös itse ostettava auto. Auton arvo laskee kuitenkin huimaa vauhtia, joten se ei ole se kaikista paras vakuus.

Autolainan hakeminen pankista alkaa erilaisten lainojen vertailulla. Kun hakija löytää potentiaalisen lainantarjoajan, voi hän kysyä siltä tarjousta. Tarjous on hyvä pyytää useasta eri paikasta. Pääsääntönä on, että hakija tietää mitä hän on oikeastaan hakemassa, joten edullisin ja sopivin vaihtoehdon kartoittaminen on erittäin tärkeää.

Autolainan hakeminen yksityiseltä

Jos autolainaa haetaan pankin sijaan yksityiseltä taholta, muuttuvat sen kuviot ja ehdot. Osamaksua on vaikeampi neuvotella, koska yksityinen lainantarjoaja haluaa usein rahansa mahdollisimman nopeasti takaisin. Tämä ei pidä kuitenkaan aina paikkaansa, vaan jossain tapauksissa yksityishenkilökin voi olla joustavampi maksusuunnitelmaa sovittauessa. Silloin kannattaa ottaa käyttöön autonlainalaskuri, joka laskee lainalle koron ja lyhennyksen.

Autonlainan hakeminen yksityiselä on siis mahdollista osamaksua vastaan, mutta itse autokaupat kannattaa tehdä vasta sen jälkeen, kun yksityinen lainanmyöntäjä on siirtänyt rahat lainanhakijan tilille. Tämän jälkeen lainanhakija voi maksaa auton myyjälle. Tätä kannattaa seurata tarkoin, jotta vältytään vauhtisokeudelta. Lainan summa voi nimittäin koitua liian pieneksi tai saatua lainarahaa on voitu käyttää jo muihin investointeihin, kun sopivaa autoa ei ole vielä tullut vastaan.

Vertailua autolainan ja rahoituksen välillä

Kun lainahakija ryhtyy pohtimaan autolainan ja rahoituksen väliltä, kannattaa hänen miettiä sitä, mitkä ovat hänen realistiset mahdollisuutensa saada lainaa ja kuinka hän pystyy maksamaan sen takaisin. Rahoitus on yleensä helpompaa saada ja silloin ei tarvitse vierailla pankissa. Monet autokaupat tarjoavatkin rahoitusta suoraan auton ostajalle. Rahoituksessa on kuitenkin usein korkeampi korko verrattuna pankista saatavaan lainaan. Tämä siis lisää suuresti maksulyhennyksen kuukausikuluja. Pankkilainan korot ovat yleensä maltillisempia, lainaa on siellä hankalampi saada erityisesti puhuttaessa yli 2000 euron lainoista.

Viimeisimmät artikkelit