spot_img
KotiRyhmittelemätönKryptovaluuttojen suosio sen kuin kasvaa

Kryptovaluuttojen suosio sen kuin kasvaa

Erilaiset kryptovaluutat ovat olleet sijoitusvaihtoehtona jo yli kymmenen vuotta. Tämä saattaa yllättää monia, niiden tuntuvan vasta hiljattain saapuneen markkinoille. Kuitenkin ensimmäinen kryptovaluutta, BitCoin luotiin jo vuonna 2009, aloittaen kryptovaluuttojen alan.

Kuten monien muidenkin hyvin innovatiivisten keksintöjen kanssa, myös kryptovaluutat keräsivät alkujaan hyvinkin epäileviä katseita. Kuitenkin vuosien aikana yhä useammat, varsinkin nuoret, ovat kiinnostuneet enemmän ja enemmän niiden hankkimisesta ja myymisestä. Tietenkin ne, ketkä hankkivat BitCoineja jo vuosia sitten ovatkin tästä asiasta hyvin tyytyväisiä, sen arvon noustessa sen mukaan, mitä useammat siitä kiinnostuvat.

Uusia vaihtoehtoja luodaan koko ajan

Vaikka BitCoin on ollut olemassa jo vuodesta 2009 lähtien, tuntuu siltä, että viimeisten vuosien aikana koko kryptovaluuttojen ala on todellakin saanut tuulta siipiensä alle. Markkinoille on vuosien aikana esitelty monia erilaisia vaihtoehtoja, joiden ansiosta jokaisella on kiinnostavia vaihtoehtoja, joista valita. 

Viimeisimpien vuosien aikana kuitenkin tämä uusien valuuttojen luominen on todellakin kasvanut uusiin ulottuvuuksiin. Voit löytää melkein päivittäin uusia nimiä kuten Cardano tai koirarodun mukaan nimetty SHIBA INU. Erilaisia kryptovaluuttoja onkin jo runsaasti tarjolla – osta Cardan, joka löytyy jo monesta eri kaupankäyntialustasta.

Koodaamisesta on tullut todella suosittua, mikä on mahdollistanut uusien kryptovaluuttojen luomisen. Joissakin uusimmissa vaihtoehdoissa on jopa joitakin hauskoja lisätekijöitä. Esimerkiksi joihinkin valuuttojen sijoittamiseen on liitetty erillinen peli, jota pelaat periaatteessa sijoittamalla. Voidaan olettaa, että tämä trendi tulee jatkumaan ainakin muutamien seuraavien vuosien ajan, uusia vaihtoehtoja tullen enemmän ja enemmän alalle.

Klassinen BitCoin jatkaa suosituimpana vaihtoehtona

Vaikka uusia vaihtoehtoja on todellakin lukemattomasti, BitCoin vain jatkaa kaikista suosituimpana kryptovaluuttana. Tietenkin sillä on tietynlainen etu muihin tekijöihin, sen kerenneen olla markkinoilla vuosia pidempään verrattuna muihin. Lisäksi sen ollessa kaikista kuuluisin vaihtoehto, monet yhdistävätkin koko kryptovaluuttojen alan suoraan BitCoin valuuttaan.

Vaikka BitCoin on suosittu, sen arvo on silti hyvinkin heittelevä. Tämä yhdistääkin kaikkia kryptovaluuttoja. Kaikilla valuutoilla on uskomattoman suuri volatiliteetti, tarkoittaen sitä, että niiden arvo voi heitellä paljon jopa 24 tunnin sisällä. BitCoin valuutan, kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen, arvo reagoi hyvin paljon ulkoisiin tekijöihin. Tämä onkin yksi syistä miksi niihin sijoittaminen kiinnostaa varsinkin nuoria. Näihin sijoittaminen tuntuu melkein jännittävältä peliltä.

Heräsikö kiinnostus? Tutustu oppaisiin aiheesta

Oletko kiinnostunut itse erilaisista kryptovaluutoista? Siinä tapauksessa on hyvä tutustua erilaisiin oppaisiin, jotka auttavat sinua aloittamaan tämän aktiviteetin. Kuten sanoimme yllä, kryptovaluutat sisältävät hyvin korkean volatiliteetin. Tästä syystä on todella tärkeää, että tiedät ainakin kaikki alustavat ohjeet, ennen kuin aloitat.

Kyseessä on hyvin trendikäs ala. Tämä tarkoittaa tietenkin myös sitä, että on olemassa lukemattomasti hyviä oppaita, mutta myös vaikuttajia, jotka jakavat mielipiteitään internetissä. Yleisesti ottaen tämä on tietenkin upea asia. On hyvä tietää, että voit löytää apua ja tietoja hyvin helposti. Kuitenkin on hyvä idea pitää mielessään, että vaikuttajamedia on bisnes ja markkinointitekniikka. Siten on hyvä idea tutustua vaikuttajien taustoihin, ennen kuin luotat täysin heidän sanaansa tietystä kryptovaluutasta.

Pidä mielessä muutamat vihjeet

Kuten sanoimme yllä, aloittaessasi kryptovaluuttoihin sijoittamista, on hyvä idea tutustua erilaisiin oppaisiin aiheesta. Meillä on kuitenkin pari vihjettä, jotka varsinkin aloittelijoiden on hyvä pitää mielessä.

Ensimmäisenä on otettava huomioon, että sijoittamisessa käytetään rahaa. Toisin sanoen, on tärkeää, että pidät silmällä sitä, kuinka paljon olet käyttänyt sijoittamiseen. Sen helpottamiseksi onkin hyvä perustaa erillinen sijoitustili, jonka varat on tarkoitettu juuri tähän. Näin et tee suuria menetyksiä edes silloin, kuin korkean volatiliteetin valuutta laskee arvossaan äkillisesti.

Viimeisimmät artikkelit