spot_img
KotiRyhmittelemätönEsittely Shiba Inuun

Esittely Shiba Inuun

Kryptovaluutat valloittavat koko ajan enemmän tilaa maailmassa. Niistä tulee koko ajan suositumpia ja yleisempiä. Tästä syystä niitä tietenkin luodaan koko ajan enemmän. Nykypäivänä kryptoista kiinnostuneille on todellakin lukemattomasti erilaisia vaihtoehtoja, joiden väliltä he voivat valita, kun he aloittavat kryptovaluuttoihin tutustumisen.

Koska kryptovaluuttoja on nykyään niin paljon, on sanomattakin selvää, että kaikki vaihtoehdot eivät ole sinulle sopivia. Toiset ovat yksinkertaisesti parempia kuin muut, ja jotkut sattuvat vain sopimaan sinun tarkoituksiin kaikista parhaiten. Jotta voit valita sinulle sopivimman kryptovaluutan, sinun tulee tietenkin tutustua hieman erilaisiin vaihtoehtoihin. Siitä syystä me perehdymme tällä kertaa Shiba Inu kryptovaluuttaan. Avullamme saat kattavan ymmärryksen siitä, olisiko tämä sinulle sopiva vaihtoehto.

Mikä on Shiba Inu?

Joten aloitetaan aivan alusta. Mikä Shiba Inu oikein on. Voit tutustua hyvin yksityiskohtaisiin artikkeleihin Shiba Inusta shiba-inu-coin.fi sivustolla, mutta ennen tätä, meidän artikkeli auttaa sinua ymmärtämään jo paljon kyseisestä kryptovaluutasta.

Shiba Inu kuuluu kahteen krytpovaluuttojen ala kategoriaan; altcoin ja meme coin ryhmiin. Altcoinilla tarkoitetaan mitä vain kryptovaluuttaa, joka ei ole Bitcoin. Meme coin on taas huomattavasti tarkempi käsite, joka kertoo enemmän siitä, minkälainen valuutta on kyseessä. Meme coin kuten Shiba inu pohjautuu nimittäin jollain tavalla johonkin internetin vitsiin eli memeen. Vaikka Shiba Inun logo pohjautuu vitsiin, se on silti varteen otettava vaihtoehto, tarjoten hyvin upeita mahdollisuuksia.

Minkälainen valuutta Shiba Inu on?

Shiba Inu on luotu vuonna 2020 Ryoshi nimisen anonyymin ryhmän toimesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan ei tiedä tarkalleen, kuka on oikeastaan valuutan takana. Shiba Inua on verrattu hyvin usein toiseen kuuluisaan meme coiniin, Dogecoiniin. Tämä ei johdu pelkästään siitä, että molemmat ovat meme coineja. Siihen vaikuttaa myös hyvin paljon se, että molemmat ovat saaneet inspiraationsa shiba inu koirasta, joka on yleinen meemi netissä. Me tulemme palaamaan kuitenkin enemmän Shiba Inun ja Doge Coinin yhtäläisyyksiin myöhemmin.

Shiba Inu on hajautettu kryptovaluutta. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi toimivalta ei hallitse valuuttaa, vaikka sen on luonut yksi ryhmä. Kuka vain voi periaatteessa aloittaa louhimaan Shiba Inua, mikä pitää sen hajautettuna, mikä on tietenkin hienoa. Täten se pystyy olemaan tasavertoinen valuutta.

Shiba Inun lohkoketju

Kaikki kryptovaluutat toimivat lohkoketjun avulla. Se pitää ne turvallisena ja luotettavana. Lohkoketju estää esimerkiksi sen, että kukaan yksittäinen henkilö väittäisi heillä olevan paljon enemmän kyseistä valuuttaa, kuin mitä heillä oikeasti on. Lisäksi lohkoketjulla on suora vaikutus siihen, mitä kaikkia käyttötarkoituksia kyseisellä kryptovaluutalla on. Siitä syystä on hyvin tärkeää tietää, minkälaisen lohkoketjun päällä Shiba Inu toimii.

Shiba Inu toimii itse asiassa yhden kuuluisimman lohko ketjun avulla. Kyseessä on tietenkin Ethereum lohkoketju, joka on yksi ensimmäisistä ketjuista, joka mahdollisti monia erilaisia toimintoja vain yhden sijasta. Ethereum mahdollistaa muun muassa rahoituksen hajauttamisen, mikä on yksi suosituimmista kryptovaluuttojen käyttötarkoituksista. Tämä nostaa Shiba Inun käytettävyyden välittömästi hyvin korkealle.

Miten Shiba Inua voidaan ostaa?

Jos sinua kiinnostaa Shiba Inu kryptovaluutta, haluat varmasti tietää, miten oikein voit ostaa sitä. Tämä onnistuu hyvin helposti. Koska kyseessä on hyvin suosittu ja kuuluisa kryptovaluutta, se voidaan löytää kaikilta luotettavilta ja suosituilta vaihdoilta. Vaihdolla tarkoitetaan sivustoa tai palvelua, jolla voidaan vaihtaa fiat valuuttaa kryptovaluuttoihin. Tästä syystä ne ovat yleensä ensimmäinen paikka, josta aloitteleva kryptojen harrastaja hankkii valuuttoja.

Vaihdon käyttäminen ei ole ainoa mahdollisuus Shiba Inun hankkimiseen. Kyseessä on nimittäin P2P valuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käydä kauppaa myös muiden sen omistajien kanssa. Voit löytää muita, jotka ovat kiinnostuneita Shiba Inun myymisestä tai ostamisesta netin avulla. Jos päätät käydä kauppaa tällä tavalla, pidä kuitenkin aina mielessä, että kyseessä on loppujen lopuksi tuntematon ihminen. Sovi siis aivan kaikesta mahdollisesta etukäteen ennen kaupan tekemistä.

Shiba Inu vs. Dogecoin

Kuten sanoimme aikaisemmin, tulemme vertaamaan enemmän Shiba Inua ja Doge Coinia. Dogecoin on alan ensimmäinen meme coin, joka luotiin kirjaimellisesti vitsinä. Sen alkuperäinen tarkoitus oli pilkata Bitcoinia ja koko kryptovaluuttojen alaa. Tämä vitsi muuttui kuitenkin hyvin nopeasti varsin totiseksi, kun yhä useammat sijoittajat kiinnostuivat Dogecoinista.

Dogecoinin ja Shiba Inun suurin ero tulee niiden käyttämistä lohkoketjuista. Nimittäin Shiba Inu toimii Ethereumin päällä, kun taas Dogecoin toimii Bitcoinin lohkoketjun avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että Shiba Inulla on enemmän erilaisia käyttötarkoituksia kuin Dogecoinilla. Se tekee siitä monille otollisemman vaihtoehdon, minkä takia Shiba Inua on jopa kutsuttu Dogecoin killer -nimellä.

Shiba Inu ja riskit

Vaikka Shiba Inu on varteen otettava vaihtoehto, siihen silti kuuluu riskejä. Toisaalta niin kauan, kun olet tietoinen näistä riskeistä, voit välttää niiden tuomat hankaluudet. Shiba Inun suurin riski johtuu kryptovaluutoille ominaisesta korkeasta volatiliteetista.

Tämä tarkoittaa sitä, että kryptovaluutan arvo heittelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa. Vaikka tämä tekee siitä korkean riskin sijoitus kohteen, se tekee myös siitä jännittävän vaihtoehdon. Lisäksi voit minimoida tämän aiheuttamia riskejä helposti. Jos päätät sijoittaa pitkäaikaisesti, etkä sijoita vain yhteen kryptovaluuttaan, olet jo hyvässä asemassa. Siten sinun ei tarvitse vaipua epätoivoon, jos valuutan arvo tipahtaa nopeasti ja yllättäen.

Viimeisimmät artikkelit