spot_img
KotiRyhmittelemätönMikä on Non-Fungible Token?

Mikä on Non-Fungible Token?

Kryptojen maailma on kasvanut massiiviseksi vuosien aikana. Tämä on tietenkin mahdollistanut toinen toistaan upeampia asioita, mikä on tietenkin hienoa. Kuitenkin, koska jo itse kryptovaluutta on käsitteenä hieman hankala ymmärtää joillekin, monet kryptojen alan uutuudet ovat hyvin hankala ymmärtää.

Yksi juuri näistä käsitteistä, jotka ovat hieman vaikea ymmärtää on NFT eli Non-Fungible token. Vaikka netistä löytyy hyvin monia artikkeleita, joiden tarkoitus on selvittää, mitä tämä tarkoittaa, se on silti vieläkin monilta hieman pimennossa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että monet selittävät asian tarpeettoman monimutkaisella tavalla. Me haluamme korjata tämän asian välittömästi. Tämä artikkeli tulee kertomaan sinulle kaiken tarvittavan NFT merkeistä, jotta sinulle ei jää enää mitään pimentoon.

Mitä Non-Fungible Token eli NFT tarkoittaa?

Joten aloitetaan aivan perusteista, eli mitä NFT oikein tarkoittaa. NFT on lyhenne sanoista Non-Fungible Token. Tämä kääntyy suomen kielelle nimeksi Vaihtokelvottomaksi Merkiksi. Tämä on huono nimitys NFT merkille, minkä takia myös Suomen NFT uutiset käyttää myös tätä lyhennettä. Se silti onnistuu kertomaan hieman siitä, minkälainen asia on kyseessä.

Vaihtokelvottomuudella tarkoitetaan sitä, että merkeillä ei ole tiettyä arvoa. Arvo riippuu monesta eri asiasta. Arvoon voi esimerkiksi vaikuttaa se, kuka on hankkimassa merkin. Yksi merkki voi olla arvokkaampi toiselle kuin toiselle. Lisäksi eri trendit vaikuttavat suoraan merkin arvoon. Siten sitä ei voida suoraan vaihtaa aina tiettyyn arvoon.

NFT nousi suureen suosioon vuoden 2021 lopulla

NFT merkit alkoivat nousemaan suosiossa hyvin huomattavasti vuonna 2021. Varsinkin vuoden viimeisimpien kuukausien aikana voitiin nähdä huomatta nousu kaari NFT merkkien suosiossa. Niiden kategoria kasvoi koko ajan suuremmaksi, ja tietenkin niiden valikoima myös moni muotoutui huomattavasti samalla.

Mitä enemmän erilaisia NFT merkkejä on olemassa, sitä useampia ihmisiä ne kiinnostavat. Vaikka NFT merkit nousivat tähän suosioon vasta vuoden 2021 lopulla, ne ovat keksitty tietenkin aikaisemmin. Niillä yksinkertaisesti kesti hetken aikaa nousta suureen suosioon, aivan kuten kaikilla muillakin keksinnöillä. Nyt on kuitenkin jopa hankala ajatella aikaa ilman NFT merkkejä, ja niiden mahdollistamia asioita.

Selkeä selvitys NFT merkeistä

Seuraavaksi pääsemme artikkelin tärkeimpään osioon eli siihen, mikä selvittää parhaalla mahdollisella tavalla, mitä NFT merkit oikein ovat. Vaikka NFT:stä käytetään yleensä pelkästään lyhennettä nimityksenä, ne ovat silti todellakin merkkejä. NFT merkkejä voidaan verrata oikeastaa maalliseen keräily tuotteeseen. Toisin sanoen kyseessä voi olla vastaavalla tavalla mitä vain, mitä voitaisiin keräillä maallisessa maailmassa. Ainoa ero on tietenkin se, että NFT on elektroninen tuote.

Tämä tarkoittaa sitä, että NFT voi olla lähes minkälainen vain. Se voi esimerkiksi olla taideteos, videon pätkä tai vaikka pelissä käytettävä tuote. NFT merkkien avulla monet taiteilijat ovatkin päässeet tekemään hieman tuottoa omia merkkejä luomalla.

Tätä tarkoitimme, kun sanoimme, että merkkien arvo ei ole aina sama. Esimerkiksi, jos NFT merkki on taideteos, se voi olla toiselle arvokkaampi kuin toiselle, aivan kuten perinteinen taide. Vastaavalla tavalla trendeillä on suora vaikutus NFT merkkien arvoon. Loistava esimerkki tästä on tietyn taiteilijan tekemät apina teokset, jotka nousivat nopeasti hyvin suosituiksi. Kun niistä tuli trendikkäitä, jopa monet kuuluisat ihmiset hankkivat itselleen NFT apina merkkejä, mitä tietenkin tapahtuu myös fyysiessä maailmassa, tietyn taitelijan noustessa suureen suosioon.

Mitä NFT merkeillä voidaan tehdä?

Mitä sitten NFT merkeillä voidaan oikein tehdä? Kuten sanoimme, niitä voidaan verrata oikeastaan suoraan fyysisen maailman keräilytuotteisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä voidaan käyttää samalla tavalla.

Voit keräillä NFT merkkejä omaksi iloksesi, tai tietenkin pyrkiä käymään kauppaa niillä. Tarkoituksena on silloin ostaa teos halvemmalla hinnalla, ja toivoa taiteilijan nousevan suureen suosioon. Tämän avulla voit sitten myydä merkin eteenpäin. Tällä tavalla voit tehdä paljonkin tuottoa, jos onnistut tekemään sen hyvin. Aivan kuten muukin taidekauppa, tämä on kuitenkin hyvin vaativaa, mitä ei todella kannata ylenkatsoa, jos olet suunnitellut NFT kaupankäynnin aloittamista.

Miten NFT merkkejä voidaan ostaa?

Jos sinua kiinnostaa NFT merkkien hankkiminen, sinun tulee tietenkin tietää, mistä voit ostaa itsellesi merkkejä. Tämä onnistuu tietenkin verkossa, kuten voitkin arvata. NFT kaupankäynnille on omia sivustoja, jotka ovat tehty varta vasten tätä varten. Niiden avulla voit löytää hyvin helposti juuri sellaiset merkit, jotka voivat kiinnostaa sinua.

Kun olet valinnut sinulle sopivan sivuston käytettäväksi, sinun pitää tietenkin aloittaa luomalla itsellesi tunnus. Merkeistä käydään kauppaa ETH merkeillä, joita sinun tulee tallettaa sivustolle. Kun olet tehnyt tämän, voit ostaa itsellesi haluamasi merkkejä. Voit myös käyttää samaa palvelua myydäksesi merkkejä eteenpäin, mikä on tietenkin ilahduttavaa.

NFT merkit ovat avanneet ovia

Kryptovaluuttojen maailmassa on hyvin monia erilaisia keksintöjä, jotka ovat mahdollistaneet upeita asioita. NFT merkit ovat monille meille pelkästään keräilytuotteita, mutta ne ovat avanneet todella monia ovia monille muille. Esimerkiksi taiteilijat ovat voineet alkaa myymään NFT merkkejä. Tämä on tietenkin hienoa, sillä taiteilijana ei ole helppo tehdä tarpeeksi tuottoa elättääkseen itseään.

Lisäksi monet yhtiöt ovat nähneet NFT merkkien luoman mahdollisuuden markkinointi mielessä. Siitä syystä monet elokuvayhtiöt ovat esimerkiksi julkistaneet videon pätkiä juuri NFT merkkeinä. Tätä kautta kaikista innokkaimmat fanit pääsevät katsomaan ne ennen muita. 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Viimeisimmät artikkelit