spot_img
KotiRyhmittelemätönKryptovaluuttojen nousevat trendit vuonna 2022

Kryptovaluuttojen nousevat trendit vuonna 2022

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet. Mikä olisikaan parempi uudenvuodenlupaus, kun päättää nostaa sijoitustoiminta uudelle tasolle ja laittaa salkku kerralla uuteen uskoon? Uusi vuosi tulee olemaan jännittävää aikaa verkon valuuttamarkkinoilla.

Digiloikat ja teknologian kehitys ovat mullistaneet myös sijoitustoiminnan. Huonosti istuvissa puvuissa pörssitalon auloissa heiluvat osakepohatat ovat vain muisto menneisyydestä. Modernin ajan sijoittaja operoikin mukavasti ja modernisti kotoaan tietokoneen äärestä käsin.

Ilmiönä kryptovaluutta on noussut viime vuosina yhdeksi tärkeimmistä ja kiinnostavimmista sijoitusmaailman ilmiöistä. Mitkä ovat tämän vuoden tärkeimmät trendit kyseisen sijoituskohteen tiimoilta? Mihin vasta-alkajan tai sijoituskonkarin kannattaa kiinnittää huomionsa? Lue ja tiedä!

Mitä talousvuodelta 2022 voi odottaa?

Talouden ja sijoittamisen näkökulmasta alkanut vuosi ei voisi olla jännittävämpi ja kiinnostavampi. Jo pari vuotta jyllännyt koronapandemia on laittanut useita talousmaailman rakenteita uuteen uskoon, ja monet perinteiset talouden instituutiot ovat horjuneet digitaalisen talouden noustessa kukoistukseen.

Perinteiset kivijalkakaupat ovat väistyneet verkkokauppojen kotiinkuljetusten tieltä, ja kansainvälisillä rahamarkkinoilla riehunut inflaatio on saanut monet sijoittajat kääntämään katseensa pois perinteisistä osakemarkkinoista tai asuntosijoituksista.

Tulevaa vuotta voisi talouden näkökulmasta siis kuvailla vähintäänkin ennalta-arvaamattomaksi. Politiikan kiemuroiden ja pandemian vaikutusten lomassa ei ole kuitenkaan syytä heittäytyä epätoivoon. Sijoittaminen on yhä enemmän kuin järkevä keino varmistaa, että oma taloudellinen tilanne on turvattu myös tulevina vuosina.

Voisiko eriskummallinen vuosi 2022 olla se vuosi, kuin dynaamisemmat ja rohkeammat sijoittajat hylkäävät viimeisetkin pölyttyneet mielikuvat sijoittamisesta, ja kryptovaluutat nousevat Suomessakin tasavertaiseksi sijoituskohteeksi perinteisempien kohteiden rinnalle?

Kryptovaluutta mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa

Mikäpä olisikaan parempi indikaattori siitä, että jokin sijoituskohde tai muu talouden ilmiö on valtavirtaistumassa, kun se että siitä puhuvat niin sanomalehden taloussivut kuin korttelikahvilan kanta-asiakkaat?

Viime vuosina digitaalinen ja perinteisistä talouden instituutioista irrallaan toimivat sijoitus- ja muu taloudellinen toiminta on noussut kertarysäyksellä koko kansan tietouteen. Tämä julkisuuden kasvu tulee mitä todennäköisimmin jatkumaan erittäin intensiivisesti myös vuonna 2022, kun kuluttajat kiinnostuvat talouden eri ilmiöistä mitä erilaisimpien ilmiöiden seurauksena.

Kuten jo aiemmin mainitsimme, vähintäänkin epävarma tai ainakin haastavasti ennustettava taloustilanne on saanut yhä useammat tavalliset suomalaiset kuluttajat ja sijoittajat kiinnostumaan vaihtoehtoisista sijoitusmuodoista. Esimerkiksi inflaation mahdollinen raju laskeminen keskuspankkien rahapolitiikan seurauksena puhaltaa synkkiä pilviä velallisten asuntosijoittajien horisonttiin.

Tämä epävarmuus ja -tietoisuus heijastuu tietenkin siihen, miten taloudesta puhutaan niin talousasiantuntijoiden kuin tulevaisuudestaan huolestuneiden kansalaisten keskuudessa. Yhä useammin perinteisten, talouspolitiikan kourissa kärvistelevien sijoituskohteiden rinnalla mainitaan kryptovaluutat, sillä ne eivät kärsi talousinstituutioiden oikuista samalla tavalla kuin esimerkiksi rahastot.

Hyvää vai huonoa julkisuutta?

Vanha sananlasku kertoo, ettei ole olemassa huonoa julkisuutta. Pitää tietenkin paikkansa, että ajoittain raflaavat otsikot ja sitaatit kryptomiljoonista herättävät etenkin varttuneemman väestön keskuudessa kysymyksiä maailman menosta.

Eriskummalliselta tuntuvat mainoskampanjat sekä esoteerisen ja mystisen rajamailla liikkuvat ennustukset tulevaisuuden rahataloudesta saattavat kuitenkin haitata uusien sijoituskohteiden normalisoitumista osaksi arkista ymmärrystämme taloudesta.

Outojen ja kummallisten kampanjojen ja niiden aiheuttamien vastareaktioiden lisäksi kryptovaluutat ovat kuitenkin saaneet myös positiivisempaa julkisuutta neutraalien ja asiallisten mainoskampanjoiden avulla.

Esimerkiksi yksi maailman suurimmista urheilujoukkueista, Yhdysvaltalainen koripallojoukkue Los Angeles Lakers pelaa tätä nykyä kotiottelunsa virtuaalisten valuuttojen ja muiden sijoituskohteiden kauppaamiseen käytetyn sivuston mukaan nimetyllä areenalla. Kyseessä on ollut näyttävä tempaus, eikä ole mitään syytä olla uskomatta, etteikö samanlaisia ilmiöitä nähtäisi myös vuonna 2022.

Kyberturvallisuus ja riskien minimointi

Virtuaalisten valuuttakauppojen yleistyessä myös huoli niiden turvallisuudesta tulee varmasti olemaan yksi alkaneen vuoden trendeistä. Kiinnostava aihe turvallisuuden tiimoilta on esimerkiksi lohkoketjuteknologia ja sen kehittyminen. Lohkoketjut ovat kiinnostava esimerkki siitä, miten uudet teknologiset innovaatiot pölyttävät myös vanhempia talouden rakenteita, vaikka ne eivät niihin suoraan liittyisikään.

Viimeisimmät artikkelit