spot_img
KotiRyhmittelemätönMiten kryptovaluuttoihin kannattaisi suhtautua yrittäjänä?

Miten kryptovaluuttoihin kannattaisi suhtautua yrittäjänä?

Kryptovaluuttoihin suhtaudutaan usein epäluuloisesti, sillä ne ovat vielä verrattain uusi asia nykymaailmassa. Lisäksi monien tiedossa on se, että kryptovaluuttojen kurssit heilahtelevat paljon, sillä niiden arvo riippuu yksinkertaisesti valuutan reaaliaikaisesta suosiosta. Toisaalta kryptovaluuttojen avulla pystyy asioimaan verkossa ilman, että maksutapahtumat tallentuvat esimerkiksi pankkitilille ja kryptovaluutan omistaja on yksin vastuussa rahoistaan. Tässä artikkelissa tutustut siihen, miten kryptovaluuttoihin kannattaa suhtautua yrittäjänä.

Kryptovaluutan toimintaan tutustuminen

Epäluulot kryptovaluuttojen toimivuudesta perustuvat yleensä siihen, ettei asiasta tiedä vielä tarpeeksi. Siksi yrittäjänä on hyvä tutustua kryptovaluuttojen perusteisiin ennen niihin investoimista. Ensinnäkin on hyvä tietää, että kryptovaluuttoja on erilaisia ja niillä kaikilla on oma kurssinsa. Bitcoin (BTC) on kryptovaluutoista tunnetuin, mutta myös Litecoin ja Bitcoin Cash ovat nykyään suosittuja sijoituskohteita.

Kryptovaluuttojen perusideana on se, etteivät ne ole saatavana fyysisenä rahana, vaan ne ovat kirjaimellisesti digitaalisen numerosarjan muodossa. Kun kryptovaluutoilla maksaa, joutuu myös maksamaan pienen summan maksutapahtuman turvallisuuden ja yksityisyytesi varmistamiseksi. Kryptovaluuttojen maksutapahtumat ovat lohkoketjun muodossa, josta lohkon sidosryhmän jäsenet voivat tarkistaa erikseen tiettyjä maksutapahtumia muuttamatta niitä.

Kryptovaluutta on suunniteltu niin, että sitä on mahdoton hakkeroida, eivätkä valtio tai pankit pääse siihen käsiksi. Näin yrittäjä pystyy yksin kontrolloimaan investointejaan, eikä hänen tarvitse mukautua verolakeihin.

Turvallisen tilipalvelun valitseminen

Mikäli haluaa hyödyntää kryptovaluuttaa yritystoimintansa yhteydessä, on hyvä valita mahdollisimman luotettava ja turvallinen tilipalvelu. Vaikka kyseessä olisikin hauska kokeilu, on hyvä, ettei joudu huijatuksi hämärillä verkkosivustoilla. Jos osaa ostaa kryptovaluuttaa turvallisesti, ei tule tehneeksi vahinkoja. Yleensä kryptovaluuttoihin sijoittavat luottavat muutamaan sivustoon, joten on hyödyllistä lukea arvosteluja erilaisista tilipalveluista. Tärkeintä on se, että tilipalvelu toimii sinun etujesi mukaisesti ja pitää huolta rahoistasi, jolloin sinun ei tarvitse olla siitä huolissaan.

Varaudu muutoksiin kryptovaluutan kurssissa

Kryptovaluutat eivät ole turvallinen sijoituskohde siinä mielessä, että niiden kurssit vaihtelevat valtavasti riippuen siitä, miten tarjonta ja kysyntä vaihtelee. Kryptovaluuttojen kurssit ovat herkkiä esimerkiksi huonoille uutisille ja julkkisten möläytyksille, joiden seurauksena kryptovaluuttaa ostetaan vähemmän. Toisaalta, jos kysyntää on liikaa, kryptovaluuttaa ei pystytä louhimaan tarpeeksi nopeasti, jonka seurauksena kurssi myös laskee.

Jos hakee varmaa sijoituskohdetta, ei kryptovaluutta ole ideaali vaihtoehto, mutta toisaalta on kiinnostavaa tutustua digitaalisen valuutan toimintaan. Kryptovaluutat ja erityisesti Bitcoin ovat olleet viime vuosina paljon esillä, joten olisi sääli, mikäli ei yrittäjänä tiedä aiheesta mitään. Sijoittaessa joutuu aina ottamaan riskejä ja kannattaa investoida kryptovaluuttaan sellainen summa, jonka olisit valmis myös menettämään.

Asioi verkossa ilman lisämaksuja

Yrittäjän näkökulmasta voi olla hyödyllistä, että verkosta pystyy ostamaan tuotteita ilman pankkeihin liittyviä lisämaksuja tai veroja. Koska valtio ei pääse käsiksi valuuttaan, ei heillä ole oikeutta määrätä veroja maksettavaksi kryptovaluutalla. Yrittäjälle on tärkeää säästää kuluissa, joten kryptovaluutoilla asioinnista voi olla hyötyä yrityksen menestykselle. Kryptovaluuttaa ei siis välttämättä yrittäjänä tarvitse pitää tilillään, vaan sillä voi halutessaan ostaa halvemmalla tuotteita.

Kannattaako kryptovaluutta?

Lyhyesti voisi sanoa, että kyllä ja ei, sillä kryptovaluutalla pystyy säästämään yrityksen kuluissa ja toimimaan itsenäisemmin ilman verojen maksamista, mutta toisaalta kryptovaluutan arvo saattaa laskea äkillisesti, mistä voi koitua harmia yrityksellesi. Yrittäjänä voi olla hauska kokeilla kryptovaluuttojen hyödyntämistä, mutta ei kannata odottaa, että investoinneilla oikeasti tienaisi rahaa. Modernin yrittäjän on myös hyvä tietää kryptovaluuttojen perusteista ihan vain tulevaisuuttakin varten. Kryptovaluuttoja on osattava ostaa ja käyttää viisaasti ja ehkä silloin niistä voi olla hyötyäkin.

Viimeisimmät artikkelit