spot_img
KotiRyhmittelemätönPysy kärryillä bitcoinin kurssista sijoittajana

Pysy kärryillä bitcoinin kurssista sijoittajana

Kryptovaluutat ovat olleet esillä viime vuosina paljon ja bitcoin on kryptovaluutoista varmasti tunnetuin. Vaikka osakesijoittaminen on edelleenkin suosittua, ovat monet sijoittajat kääntäneet katseensa bitcoiniin ja sen jatkuvasti muuttuvaan kurssiin. Osa väittää, että bitcoin on liian epävakaa sijoituskohde, kun taas osa näkee bitcoinissa hyvän sijoituspotentiaalin. Todellisuus on todennäköisesti molempia ja jotain siltä väliltä. Tässä artikkelissa tutustut siis paremmin siihen, miksi sijoittajien kannattaisi kiinnittää huomiota bitcoiniin ja sen kurssiin.

Bitcoinin kurssi on jatkuvassa muutoksessa

Jos kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa vähääkään, pitää huomioida se, että Bitcoin kurssi muuttuu jatkuvasti. Tämä johtuu siitä, että se ei ole kontrolloitu minkään pankin sääntöjen mukaisesti, eikä sen kurssi vaihtele samalla tavoin trendien mukaisesti kuin pörssin osakekurssit. Bitcoinin kurssi perustuu pelkästään vapaiden markkinoiden kysyntään ja tarjontaan, eikä mukana ole rajoittamassa esimerkiksi veroja tai tulleja. Bitcoin ei ole normaalien valuuttojen tapainen valuutta, vaan se on digitaalinen raha, joka toimii myös maksuvälineenä, kuten pankit. Välillä voi käydä niin, että kysyntä on suurempaa kuin tarjonta, jolloin bitcoineja ei ole pystytty louhimaan tarpeeksi paljon. Tässä tilanteessa bitcoinin kurssi laskee automaattisesti.

Bitcoinin kysyntä on myös hyvin herkkä median uutisille, sillä ihmiset ovat investoineet bitcoineihin yleensä silloin, kun media on esittänyt bitcoinit positiivisessa valossa. Kun uutiset ovat näyttäneet bitcoinit huonossa valossa, niiden suosiokin on laskenut.

Sijoittamiskokemuksesta on hyötyä

Kun yrittää analysoida bitcoinin kurssia, on hyötyä siitä, että on aiempaa kokemusta sijoittamisesta. Vaikka kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyykin tiettyjä erityispiirteitä, siihen liittyvät sijoitusriskit eivät eroa normaalin sijoittamisen riskeistä paljoa. Vaikka olisi kokenutkin sijoittaja, voi osakekursseja arvioida vahingossa väärin, jolloin tulee tehneeksi virheitä. On siis hyvä, jos osaa sijoittaa viisaasti, sillä silloin bitcoineihin sijoittamisessa onnistuu todennäköisemmin, eikä epäonnistuessaankaan koe valtavavia taloudellisia menetyksiä.

Mikäli on jo kokenut sijoittaja, tietää, miten bitcoinin kurssia luetaan ja voi kenties jopa ennustaa tulevia trendejä ja tietää, että sijoittaminen on hyvä idea vain silloin, kun oma yleinen taloudellinen tilanne on mahdollisimman vakaa.

Opit lisää uudesta tavasta sijoittaa

Mikäli on jo kokenut osakesijoittaja, voi olla hyvä oppia jotain uutta sijoittamisesta, mikä onnistuu helposti bitcoineihin sijoittamisen kautta. Kokeneenkin sijoittajan on hyvä lukea tarpeeksi kryptovaluuttojen toiminnasta ja niiden kurssien vaihtelusta, sillä ne eroavat muista osakekursseista. Opit myös huolehtimaan itse omista investoinneistasi, sillä bitcoin investoinnit eivät ole kenenkään muun kuin sinun hallussasi. Kun ostat investoinneillasi jotain, et joudu miettimään veroja, sillä bitcoin markkinat ovat täysin vapaat.

Sijoittajana sinun on hyvä olla perillä nykypäivän sijoittamisen trendeistä, jolloin et jää paitsi investoinneista digitaaliseen rahaan, mistä saattaa muodostua tulevaisuuden maksuväline.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen voi olla hauska kokeilu

Kokeneena sijoittajana voi kyllästyä tavalliseen sijoittamiseen, jolloin bitcoinien kurssien tarkkailu ja niihin investoiminen voi tuoda omaan harrastukseen vaihtelua. Kryptovaluuttoihin investoiminen on tietenkin hieman riskialttiimpaa, mutta kun tietää mitä tekee ja tietää, että sijoittaessa saattaa myös menettää rahaa, voi löytää itselleen uuden tavan harrastaa sijoittamista.

Yhteenveto

Jos siis olet kiinnostunut sijoittamisesta ja koet olevasi myös kokenut siinä, voi kryptovaluuttoihin sijoittaminen olla seuraava askeleesi. Sinun pitää vain tutustua bitcoinin kurssin vaihteluihin ja perusteisiin, jolloin olet tietoisempi siitä, miten ja milloin bitcoiniin kannattaa sijoittaa. Vaikka et sijoittaisikaan bitcoiniin, on yleisesti hyvä olla kärryillä nykypäivän sijoitustrendeistä, jossa bitcoin on nykyään edustavassa osassa. Kokeneena sijoittaja voi olla mielenkiintoista tutustua tähän digitaaliseen valuuttaan ja sen kursseihin. 

 

Viimeisimmät artikkelit