spot_img
KotiUutinenMitä sijoittajan kannattaa tietää bitcoin kurssista?

Mitä sijoittajan kannattaa tietää bitcoin kurssista?

Nykyajan sijoitusmaailmaan syntyy jatkuvasti uusia trendejä ja sijoituskohteita, joiden kurssit muuttuvat taloustilanteen mukaisesti. Suurin osa sijoituskohteista perustuu pankkien kautta sijoittamiseen, mutta nyt mukaan ovat tulleet myös kryptovaluutat. Bitcoin on kryptovaluutoista kaikkein tunnetuin. Bitcoinin kurssi käyttäytyy eri tavoin kuin muiden sijoituskohteiden tapauksessa ja tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, mitkä tekijät vaikuttavat bitcoinin kurssiin ja mitä siitä pitäisi tietää sijoittajana.

Digitaaliseen valuuttaan sijoittaminen

Moni, joka investoi digitaaliseen valuuttaan, on ehkä kyllästynyt tavalliseen talousjärjestelmään, mikä vaatii verojen maksua ja korkoja. Bitcoiniin investoidessa ja sitä hyödyntäessä ei tarvitse huolehtia pankkien tai valtioiden säännöistä, vaan omat investoinnit ovat täysin omissa käsissäsi. Tämä onkin ollut yksi syy bitcoinin suosioon, sillä ihmiset hallitsevat sijoituksiaan mieluummin itse. Sijoittajana voi siis saada tietynlaista itsenäisyyttä bitcoiniin sijoittamisen kautta.

Bitcoin kurssi perustuu kysyntään ja tarjontaan

Kun muiden sijoituskohteiden kurssit perustuvat taloudellisiin muutoksiin ja pörssikursseihin, bitcoin kurssi perustuu pitkälti kysyntään ja tarjontaan. Tämä on myös ollut syynä bitcoin kurssin vaihteluihin, sillä pienetkin uutiset ovat vaikuttaneet sen suosioon. Esimerkiksi Elon Muskin kommentit bitcoinin ympäristölle haitallisista vaikutuksista vaikuttivat hetkellisesti bitcoinin kurssiin. Sijoittajan kannattaa siis noudattaa tiettyä varovaisuutta sijoittaessaan bitcoiniin, sillä sen kurssi vaihtelee paljon. Toisaalta bitcoiniin investoiminen voi olla jännittävä ja kiinnostava kokemus, jonka kautta voi oppia lisää nykyajan sijoitusmaailmasta.

Bitcoinin kurssin seuraaminen

Mikäli bitcoiniin päättää sijoittaa, kannattaa siis seurata sen kurssia huolella. Verkossa on useita reaaliaikaisia kaavioita, joiden avulla on helppo pysyä kärryillä. Kannattaa myös tutustua erilaisiin opetussivustoihin ja –videoihin, joiden avulla oppii lukemaan bitcoin kurssia paremmin. Koska kurssi vaihtelee paljon, ei ole kuitenkaan helppoa tulla sen lukemisessa mestariksi. Vaikka olisitkin jo kokenut sijoittaja, voi bitcoin kurssi yllättää sinut, sillä se toimii eri tavalla kuin muiden sijoituskohteiden kurssit.

Bitcoinien hyödyntäminen ja tarve

Bitcoinin kysyntä ja tarjonta, mikä vaikuttaa valuutan kurssiin, perustuu osittain bitcoinin hyödyntämisen mahdollisuuksiin. Nykyään bitcoineja on yhä helpompi hyödyntää eri yhteyksissä, kun taas valuutan alkuaikoina se oli pikemminkin vain tietokonenörttien harrastus. Mitä helpompi bitcoineja on hyödyntää erilaisissa yhteyksissä muun muassa verkkokaupassa asioidessaan, sitä mieluummin ihmiset niihin investoivat. Osa sijoittaa bitcoineihin toki myös ihan vain sijoittamisen takia, jolloin omat sijoitukset voivat tuottaa lisää pääomaa ajan kuluessa.

Bitcoinien louhiminen

Bitcoinien tuottaminen ei ole aivan yksinkertaista, vaan niitä pitää louhia erikseen. Se, miten paljon bitcoineja pystyy kerralla louhimaan, vaikuttaa siihen, miten paljon niitä on käytössä. Joskus nimittäin käy niin, että bitcoinien kysyntä ylittää tarjonnan, jolloin bitcoin kurssin arvo laskee. Jos kurssissa siis huomaa laskua, ei kannata heti huolestua; kyseessä voi vain olla ero kysynnän ja tarjonnan välillä.

Bitcoinin eri muodot

Tunnetuin bitcoin valuutta on perinteisesti Bitcoin (BTC), mutta ajan kuluessa on muodostunut myös muita saman alalajin kryptovaluuttoja. Näistä tunnetuimpia ovat Bitcoin Gold ja Bitcoin Cash. Sijoittajan pitää siis olla tarkkana, että hän seuraa varmasti oikean valuutan kurssia, ja että hän sijoittaa oikeaan valuuttaan. Onneksi nämä eri valuutat ja niiden kurssit erotetaan yleensä selvästi toisistaan.

Kryptovaluuttojen kurssit eroavat muista sijoituskursseista

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että bitcoin kurssi vaihtelee paljon, mutta toisaalta siihen sijoittaminen voi opettaa paljon uutta. Kuten kaiken muunkin sijoittamisen tapauksessa bitcoiniin investoiminen ei ole leikin asia, ja sijoituspäätöstä on syytä pohtia huolella. Lisäksi sijoittajan pitää olla perillä bitcoin kurssin vaihteluista, jolloin sijoittaminen on helpompaa.

Viimeisimmät artikkelit