spot_img
KotiVinkkiErityyppiset CV:t: Kuinka valita oikea

Erityyppiset CV:t: Kuinka valita oikea

Työnhaussa tärkein asiakirja, jonka tarvitset, on CV. Tämä asiakirja on tilaisuutesi näyttää mahdolliselle työnantajalle, mitä sinulla on tarjottavana, ja on tärkeää, että valitset tarpeisiisi sopivan CV:n. On olemassa monia erilaisia ​​CV:itä, joten mistä tiedät, mikä niistä sopii sinulle? Tässä artikkelissa erittelemme erityyppiset CV:t ja autamme sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle parhaiten!

Erilaiset CV-muodot

CV:n kirjoittamisen suhteen voit valita useista eri muodoista.

Kronologinen CV

Yleisin CV-tyyppi on kronologinen CV. Tämän tyyppisessä CV:ssä luetellaan työkokemuksesi käänteisessä aikajärjestyksessä, alkaen viimeisimmästä työstäsi ja työskennellen taaksepäin. Tämä on yksinkertaisin CV-tyyppi, ja se on työnantajien helppo ymmärtää. Jos sinulla on vahva työhistoria ja etsit töitä samalta alalta, tämä CV on sinua varten.

Toiminnallinen CV

Seuraava CV-tyyppi on toiminnallinen CV. Tämäntyyppinen CV keskittyy taitosi ja kykyjesi sijaan työhistoriaasi. Jos olet vaihtamassa uraa tai työhistoriassasi on aukkoja, tämä CV on sinua varten. Tämän tyyppinen CV voi olla työnantajien vaikeampi ymmärtää, joten varmista, että kerrot selkeästi taitosi ja kykysi. Käytössä CVmaker.fi voit lukea lisätietoa onnistuneen CV:n kirjoittamisesta ja valita ihanteellisen suunnittelun ja muodon ammatti-CV:llesi.

Yhdistetty CV

Kolmas CV-tyyppi on yhdistetty CV. Yhdistetty CV on juuri sitä miltä se kuulostaa: kahden muun muodon yhdistelmä. Se sisältää sekä osaamisosion että työhistoriaosion. Tämä voi olla etu, jos sinulla on laaja valikoima taitoja ja kokemusta, joita haluat esitellä. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että yhdistetty CV on usein pidempi kuin joko kronologinen tai osaamisperusteinen CV. Sellaisenaan sinun on oltava valikoiva sen suhteen, mitä sisällytät. Varmista, että kaikki lisäämäsi on haettavan työn kannalta merkityksellistä ja korostaa parasta pätevyyttäsi. Muussa tapauksessa olet vaarassa hukuttaa työnantajat liian suurella tiedolla.

Luova CV

Luova CV on viimeinen CV-tyyppi ja siitä on tulossa yhä suositumpi. Tämäntyyppinen CV esittelee luovia taitojasi ja kykyjäsi, ja sitä käyttävät usein taiteilijat, graafiset suunnittelijat tai muut luovat ammattilaiset. Luovan CV:n tulee olla hyvin suunniteltu ja huomiota herättävä, ja siinä on korostettava luovaa portfoliotasi. Voit käyttää värejä, kuvia ja infografiikkaa saadaksesi CV:si erottumaan muista. Sinun tulee kuitenkin silti varmistaa, että CV:si on helppolukuinen ja ymmärrettävä. Muista, että CV:si tavoitteena on saada työnantajan huomio, jotta pääset haastatteluun. Siksi sinun tulee silti keskittyä varmistamaan, että CV:si on selkeä ja ytimekäs.

Klikkaa tästä luodaksesi ammatillisen CV:si ja tee vaikutuksen tulevaan työnantajaasi ja hanki työ, josta unelmoit!

Nyt kun tiedät erityyppiset CV:t, on aika valita sinulle sopiva! Jos sinulla on vahva työhistoria, kronologinen CV on paras vaihtoehto. Jos olet vaihtamassa uraa tai työhistoriassasi on aukkoja, toimiva CV on paras vaihtoehto. Jos sinulla on vahva työhistoria, mutta haluat myös korostaa osaamistasi, yhdistelmä-CV on paras vaihtoehto. Jos haet luovaa roolia, luova CV on oikea tapa edetä. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen CV:n valitset, varmista, että se on hyvin kirjoitettu ja räätälöity sinun tarpeisiisi!

Viimeisimmät artikkelit