Sijoittaminen on nykyään mahdollista jokaiselle, jolla on laittaa sivuun edes muutama kymmenen euroa kuukaudessa. Me voimme sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, korkoihin tai auttaa sukulaisten yrityksiä lainaamalla rahaa. Toisaalta voimme hakea elämäämme hieman lisäjännitystä kokeilemalla urheiluvedonlyöntiä sijoituskohteena. Tosiasia nimittäin on, että mikäli urheiluun ja erilaisiin tapahtumiin suhtautuu osakekurssien tapaan, voi niiltä markkinoilta aktiivisella toiminnalla hakea samanlaista ja jopa parempaa tuottoa kuin pörssistä, se vain vaatii aitoa kiinnostusta ja aktiivisuutta.
Miten pitäisi aloittaa
Vedonlyöntibonukset 2020 tarjoavat mielenkiintoisia rahanarvoisia etuja siinä vaiheessa, kun olet tehnyt päätöksen lähteä kokeilemaan urheilusijoittamista. Sijoittaminen vedonlyönnin kautta ei eroa hirveästi siinä, että olisi ostanut jonkin urheilujoukkueen osakkeita. Ero vain on siinä, että urheilujoukkueen osake on todennäköisesti ostettu vain tukeaksesi joukkuetta, ei rahanansaintamielessä ja vastaavasti sijoittaminen kohteisiin vedonlyönnin kautta tehdään ansaintamielessä.
Aloitetaan perusteista. Jos sijoitat osakkeisiin tai rahastoihin, olet tyytyväinen, jos saat vuodelle 5-20% tuottoa sijoituksillesi, joita todennäköisesti olet myös kasvattanut vuoden aikana. Haet siis koko ajan kasvavaa säästöpottia ja lisäät samalla sitä peruspottia, jonka päälle korot ja kasvu tapahtuu eli sijoitat koko ajan lisää, se on sitä aktiivista sijoittamista.
Urheiluvedonlyönnissä tavallisesti haetaan isoja kertoimia, mutta jos suhtaudut urheilutapahtumiin sijoittajana, on sinun lähdettävä miettimään asioita ja tapahtumia todennäköisyyksien valossa. Itseasiassa urheilusijoittaminen toimii, jos et itse ole kovin aktiivinen lajin seuraaja eikä sinulla ole jotain tiettyä suosikkijoukkuetta. Se nimittäin on pääasiassa negatiivinen seikka ja sumentaa usein logiikan ja päättelyn.
Miten urheiluun sijoitetaan
Urheilutapahtumissa lyödään aina vetoa joko kotijoukkueen tai vierasjoukkueen voitolle tai sitten tasapelille. Totta kai lajit kuten nyrkkeily, tennis ja monet muut eivät mahdollista tasapeliä, mutta jalkapallo, jääkiekko ja useat muut joukkuelajit taasen mahdollistavat tasapelin, joten vaihtoehtoisia lopputulemia on aina.
Urheiluvedonlyönnissä lyödään vetoa joko yhdestä tapahtumasta tai kerätään useampi tapahtuma yhteen sijoitukseen. Voidaan esimerkiksi pelata yhtä aikaa kolmea jalkapallo- tai jääkiekko-ottelua. Yhdistämällä useampi tapahtuma yhteen saadaan suurempi voittokerroin, mutta samalla todennäköisyys laskee selvästi. Yksittäisen suosikkijoukkueen kerroin ottelussa voi olla niinkin matala kuin 1,10 eli sijoittamalla 100 euroa suosikin voitolle, voittaa 10 euroa, mutta jos jostain syystä suosikki pelaakin tasan tai häviää ottelun, niin tuloksena on sadan euron tappio. Siksi urheiluvedonlyönnissä on mietittävä asiat eri lailla, on asetettava itselle selkeä ”kassa” eli määrä mitä on valmis sijoittamaan peleihin, ja sitten siitä kassasta sijoitetaan muutama prosentti per peli, ei enempää eikä vähempää. Lukemalla esimerkiksi Jorma Vuoksenmaan kirjoittaman kirjan, pääsee hyvin kärryille tästä ajattelutavasta ja ideasta.
Urheiluvedonlyönti on pitkän aktiivisen toiminnan vaatimaa pelaamista, missä pelimäärät oikeasti nousevat suuriksi eikä tavoitteena ole edes välttämättä voittaa suuria summia per veto, vaan että vetojen kokonaismäärän kautta päästään tulokseen, joka tuottaa paremmin kuin osake- tai rahastosijoittaminen. Osake- ja rahastosijoittamisessa yleensä maksetaan pankille tai vastaavalla prosentteja siitä, että he tekevät sen aktiivisen sijoitustoiminnan ja siksi osa tuotosta valuukin pois ennen sijoittajalle itselleen tulemista.
Urheiluvedonlyönti sopii ainoastaan aktiivisille
Jos etsit passiivista tulonlähdettä, urheiluvedonlyönti ei välttämättä sovi. Kylläkin mediassa on kerrottu suomalaisesta vedonlyöjästä, joka on laatinut itselleen automaatin, jonka kautta hän voittaa koko ajan vedonlyönnissä ottaen hyödyn eri vedonlyöntitoimistojen eri kertoimista. Tällainen toiminta vaatii kuitenkin sellaista tietotaitoa, mitä kaikilla ei välttämättä ole saatavilla.
Jos urheiluvedonlyöntiä haluaa miettiä sijoituskohteena, valitsisin itse sellaisen lajin, jota tykkään katsella televisiosta, mutta jota en varsinaisesti fanita. Näin voin opiskella lajin pääsarjojen joukkueet ja seurata tilastoja analyyttisesti ja pelata kohteita todennäköisyyksien mukaisesti – ja aina pitää olla selkeä pelisuunnitelma ja seuranta, mistä näkee oman pelikassan kehityksen todellisuudessa ja reaaliajassa.
Urheiluvedonlyönnistä voi saada itselleen ammatin tai sijoitusmuodon, mutta helppoa se ei tule olemaan kenellekään ja aina pitää muistaa alan perusteet ja varoa ns. vauhtisokeutta.